Τσόχα 15-17, Τ.Κ. 11521, Αμπελόκηποι

 1. Θα έχετε κλεισμένο το μάτι σας για 24 ώρες μετά το χειρουργείο. Κοιμηθείτε κατά τον τρόπο που σας υπέδειξε ο γιατρός σας.
 2. Μετά την επέμβαση οι ασθενείς δεν χρειάζεται να παραμείνουν στο νοσοκομείο. Είναι πιθανό να έχουν κάποιες ήπιες ενοχλήσεις στο μάτι(τσούξιμο). Εάν αισθανθούν πόνο, μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε αναλγητικό φάρμακο, όπως Depon, Panadol, Lonarid, Ponstan.
 1. Πρέπει να έρθετε για επανεξέταση, την επόμενη του χειρουργείου, σε προκαθορισμένο χρόνο. Αν δεν έχετε κλείσει ραντεβού, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.
 1. Μετά το χειρουργείο, θα σας δοθούν κολλύρια, τα οποία πρέπει να τα έχετε μαζί σας στην επανεξέταση. Τα κολλύρια αυτά είναι :
  • Coll Dispersadron 1 σταγόνα 4 φορές την ημέρα μέχρι να τελειώσει το μπουκαλάκι..
Σημείωση: Η δοσολογία μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με την περίπτωση.
  • Coll Maxidex την 7η μετεγχειρητική ημέρα 1σταγόνα 3 φορές την ημέρα. Κατόπιν σταδιακή ελάττωση κάθε εβδομάδα κατά μία φορά την ημέρα.
Διακοπή της θεραπείας στις τέσσερις (4) εβδομάδες, εκτός αν δοθεί άλλη οδηγία από τον ιατρό.
Για να βάλετε το κολλύριο, τραβήξτε το κάτω βλέφαρο. Ρίξτε 1-2 σταγόνες. Αν δεν μπορείτε μόνος σας ζητήστε από κάποιον άλλο να ρίξει τις σταγόνες. Περιμένετε 2-3 λεπτά, για τη χρήση του άλλου κολλυρίου.
 1. Μετά την πρώτη μετεγχειρητική εξέταση, θα σας ζητηθεί να επιστρέψετε σε μία περίπου εβδομάδα. Τα επόμενα ραντεβού θα συζητηθούν τότε.
 1. Εάν στον οφθαλμό σας έχει τοποθετηθεί αέριο αποφύγετε υψόμετρο άνω των 400 μέτρων, καθώς και πτήση με αεροσκάφος έως ότου η φυσαλίδα αερίου απορροφηθεί πλήρως!!!
 1. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας αν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα:
  • Αυξημένη θερμοκρασία
  • Αυξημένο οίδημα βολβού με ή χωρίς πόνο
  • Έντονος πόνος στο μάτι που δεν θεραπεύεται με παυσίπονα
  • Ξαφνική μείωση όρασης