Τσόχα 15-17, Τ.Κ. 11521, Αμπελόκηποι

Ποιοί Είμαστε

Ευάγγελος Τσίχλης, MD, PhD

Ο Δρ. Ευάγγελος Τσίχλης είναι διδάκτωρ Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης με εξειδίκευση στη συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων της ωχράς κηλίδας, του υαλώδους, του αμφιβληστροειδούς και του καταρράκτη.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Aachen (Universitätsklinikum der RWTH Aachen) αρχικά στην Κλινική Τραυματολογίας υπό την διεύθυνση του Prof. Dr. med. Ot. Paar και κατόπιν στην Οφθαλμολογική Κλινική υπό τον καθηγητή Prof. Dr. med. N. Schrage.

Τον Οκτώβριο του 2001 έγινε δεκτός στην Οφθαλμολογική Κλινική του Klinikum Bielefeld (Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Münster), διευθυντής της οποίας είναι ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Prof. Dr. med. habil. R.O.W. Burk ο οποίος μεταξύ άλλων είναι κι ο εφευρέτης του τομογράφου αμφιβληστροειδούς Heidelberg Retina Tomograph (ΗRΤ), ένα εκ των βασικών εργαλείων διάγνωσης του γλαυκώματος παγκοσμίως. Ταυτόχρονα με την εκπαίδευσή του στην οφθαλμοχειρουργική εκπόνησε τη διδακτορική του εργασία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με τίτλο «Viskokanalostomie mit Spültrabekulotomie zur operativen Therapie von Offenwinkelglaukomen». Σημειώνεται ότι το ανωτέρω παγκοσμίου κύρους Πανεπιστήμιο είναι το αρχαιότερο και πιο φημισμένο της Γερμανικής επικράτειας έχοντας αναδείξει έως σήμερα, τριάντα βραβευμένους με Νόμπελ επιστήμονες !

Το 2005 ο Δρ. Ευάγγελος Χρ. Τσίχλης έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στην Οφθαλμολογία από τον ιατρικό σύλλογο της πόλης Münster. Τον Δεκέμβριο του 2005 έλαβε θέση επιμελητού έως και το Νοέμβριο του 2006 όταν κι ανέλαβε μόνιμη θέση Αρχιάτρου κι αναπληρωτή Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Klinikum Bielefeld. Τον Φεβρουάριο του 2007 του απονεμήθη ο τίτλος του Διδάκτωρος Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης (Dr. med.)
Ο Δρ. Ευάγγελος Χρ. Τσίχλης έχει εξειδικευθεί εξ΄ ολοκλήρου όντας έμμισθος στις παραπάνω Κλινικές της Γερμανίας. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει περισσότερες από 8000 ενδοφθάλμιες χειρουργικές επεμβάσεις (επεμβάσεις ωχράς-υαλώδους-αμφιβληστροειδούς, καταρράκτη κ.α.) και περισσότερες από 2500 επεμβάσεις Laser. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός των παραπάνω επεμβάσεων έλαβε χώρα στις Οφθαλμολογικές Κλινικές των παραπάνω Γερμανικών Πανεπιστημίων καθώς και ότι είναι από τους λιγοστούς ιατρούς της χώρας μας που φέρουν κατάλογο χιλιάδων χειρουργικών επεμβάσεων πιστοποιημένο από Γερμανική Πανεπιστημιακή Κλινική. Ο Δρ. Ευάγγελος Τσίχλης έχει παρουσιάσει εργασίες ως προσκεκλημένος ομιλητής σε δεκάδες ελληνικά και διεθνή συνέδρια κι είναι μέλος ιατρικών εταιρειών της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού (Γερμανική εταιρεία Αμφιβληστροειδούς, Γερμανική Οφθαλμολογική εταιρεία, Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ειδικών Αμφιβληστροειδούς-Euretina, Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας, Ελληνική Εταιρεία Υαλώδους-Αμφιβληστροειδούς, Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία, Ελληνικό Κολλέγιο Οφθαλμολογίας κ.α.)

Γεώργιος Κράνιας, MD

Ο Δρ. Γεώργιος Κράνιας είναι καθηγητής οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Cincinnati στο Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ειδικός στη χειρουργική και συντηρητική αντιμετώπιση των παθήσεων της ωχράς κηλίδας, του υαλώδους και του Αμφιβληστροειδούς.

Μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μετέβη στην Αμερική για μεταπτυχιακές σπουδές και απόκτηση ειδικότητος. Απέκτησε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Chicago ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.Εξειδικεύτηκε στις παθήσεις και την χειρουργική του Υαλώδους και Αμφιβληστροειδούς στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατέχει τη θέση του Καθηγητή Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cincinnati του Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Είναι μέλος σε τουλάχιστον δέκα επιστημονικές εταιρείες τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη και έχει τιμηθεί με πολλαπλά Ακαδημαϊκά βραβεία. Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στις εκδόσεις Who’sWhoinAmerica, όπως επίσης και στο Registre of outstanding Professionals. Tο 1998 οι γιατροί του Cincinnati τον ψήφισαν ως έναν από τους καλύτερους γιατρούς της Οφθαλμολογίας.

Για την σημαντική του προσφορά στην Οφθαλμολογία και ειδικότερα για το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, έχει λάβει Τιμητική Διάκριση από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας, την Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία, όπως επίσης και από την Οφθαλμολογική Εταιρεία της Βουλγαρίας. Το ερευνητικό του έργο έχει χρηματοδοτηθεί επί σειρά ετών από την Αμερικανική Κυβέρνηση και αφορά κατά πόσο είναι ασφαλές μια διαβητική γυναίκα να έχει παιδιά, χωρίς να κινδυνεύσει να χάσει την όρασή της. Στο ερευνητικό πεδίο επίσης έχει ασχοληθεί με βιοχημικές μελέτες του υγρού της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, την επίδραση της μεταμόσχευσης του παγκρέατος στην διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, όπως επίσης κατά πόσον το laser επιβραδύνει την εξέλιξη μιας γενετικής ασθένειας του αμφιβληστροειδούς, την μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, αποφεύγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ολική τύφλωση.

Το διδακτικό του έργο περιλαμβάνει διδασκαλία σε φοιτητές της Ιατρικής, σε ειδικευόμενους της Οφθαλμολογίας, όπως επίσης και σε οφθαλμιάτρους, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα. Για σειρά ετών ο κύριος Κράνιας προσφέρει στην Οφθαλμολογία και ειδικότερα στις παθήσεις υαλώδους-αμφιβληστροειδούς δίνοντας διαλέξεις ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Οφθαλμολογικά Συνέδρια σε όλο τον κόσμο, ενώ οι επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί στα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά. Είναι τακτικός ομιλητής στα επιστημονικά συνέδρια της Ελλάδας και των Βαλκανίων και το ιατρείο του στην Αθήνα επισκέπτονται ασθενείς από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Σκοπός του είναι η αναβάθμιση της Οφθαλμολογίας στην Ελλάδα και η προσφορά στον Έλληνα ασθενή υπηρεσιών υψίστης εξειδίκευσης και εμπειρίας.